((( بینش جهانی و الهیّات بین الملل اسلام )))

مطالعات اسلامی روابط بین الملل

((( بینش جهانی و الهیّات بین الملل اسلام )))

مطالعات اسلامی روابط بین الملل

(((  بینش جهانی و الهیّات بین الملل اسلام  )))
این نمابند در برگیرنده مجموعه مطالب علمی است که توسط نگارنده در موضوع های مختلف گردآوری و تدوین شده است. مجموعه مطالب این نماوند در مورد موضوع های مطالعات بین المللی (روابط بین الملل و حقوق بین الملل) و هم چنین شامل مطالب تاریخی و ادبی می باشد.
اینجانب روح الله پیربالائی، دانش پژوه سطح سه حوزه علمیه قم بوده و هم چنین دوره کارشناسی علوم سیاسی را در دانشگاه مفید قم سپری نموده ام. دوره کارشناسی ارشد را در رشته «دیپلماسی و سازمان های بین المللی» در دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه به پایان رسانده و از دانش اساتیدی چون «دکتر محمدجواد ظریف»، «دکتر محمّدکاظم سجادپور»، «دکتر رضا موسی زاده» و «دکتر جمشید ممتاز» بهره مند شدم و هم اکنون هم در دانشگاه تربیت مدرّس تهران، دوره دکترای روابط بین الملل را سپری می کنم.

رایانامه : pirbala@chmail.ir
شماره همراه: 09146469572


آخرین مطالب
۲۹ فروردين ۹۴ ، ۲۲:۵۹

تاریخچه

 

مقدمه ای بر سیر تاریخی بهره مندی از انرژی

 تاریخ زندگی  بشر را می ­توانیم به سه دوره­ ی کلان تقسیم کنیم. در دوره­ ی اوّل، که دورة سنّت نام گرفته؛ بشر نیازهای خود را از منابع موجود در طبیعت تأمین می­ کرد. در همین چارچوب انسان­ ها در دوران سنّت، نیاز خود به سوخت و انرژی را از منابع طبیعی در دسترس، مانند هیزم، روغن­ های گیاهی و پسماندهای حیوانی تأمین می­ کردند. در دوره­ ی دوّم، با اختراع ماشین بخار توسط جیمز وات در سال 1764 میلادی، جرقه­ ی انقلاب صنعتی در شمال اروپا زده شد و بشر بیش از پیش به انرژی نیازمند شد. در این دوره که می­ توان آن دوران «نوین و مدرن» نامید؛ انسان با تکیه بر نیروی خلاقیّت و نبوغ فکری خود توانست زغال­ سنگ و نفت خام را از دل زمین بیرون بکشد و آن را با تأسیس پالایشگاه­ ها و نیروگاه­ های پیشرفته به گونه­ های مختلف انرژی الکتریکی و مکانیکی و حتّی به انرژی هسته­ ای تبدیل نموده و روند شتابانی را در زندگی خود رقم بزند به­ طوری­ که محیط زیست و زیست بوم خود را در معرض خطر قرار داد.


امروزه افزایش فزاینده­ ی جمعیّت کره زمین و به دنبال آن، افزایش تقاضا و رشد مصرف حامل­ های انرژی، دولت­ ها، نهاد­های بین ­المللی و به ویژه جامعه بشری و تک­ تک انسان­ها را با چالش ­ها و مشکلات گوناگونی رو به­ رو ساخته است. آلودگی محیط زیست از یک سو و کاهش اندوخته ­های انرژی زمین از سوی دیگر، دانشمندان و پژوهشگران عرصة فنّاوری را بر آن داشته تا به فکر جایگزین کردن منابع موجود انرژی با منابع جدید و اصلاح فرآیندهای صنعتی باشد.

در شرایط کنونی، بهره ­برداری از منابع تجدیدپذیر و به کارگیری مولّدهای انرژی پاک به عنوان راهکاری اساسی جهت نجات انسان از دغدغه­ های کنونی مطرح می­ شود. انرژی ­هایی مانند انرژی خورشیدی، آبی، نیروی باد و هم­ چنین انرژی­هایی از قبیل نیروی زمین­ گرمایی و زیست­ توده از جمله منابع انرژی می­ باشند که تجدیدپذیر بوده و می­ توانند به عنوان جایگزینی برای منابع انرژی فسیلی آلاینده، مورد استفاده قرار گیرند. با به کارگیری این منابع، زندگی بشر را وارد دوره­ ی سوّم شد؛ دوره­ ای که می­ شود از آن به دوران فرانوین و پُست مدرن یاد کرد. در این دوره انسان با بهره­ گیری از فنّ اوری­ های فرانوین، از منابع موجود و فراوان به بهترین وجه استفاده کرده و آن را به انرژی گوناگون تبدیل کند.

هم ­اکنون انرژی­ های تجدیدپذیر حدود 13 درصد از انرژی پایة جهان را تأمین می­ کنند. میزان به کارگیری انرژی­ های تجدیدپذیر در کشورهای جهان رو به افزایش است و در حال حاضر یکی از معیارهای توسعه­ یافتگی محسوب می­ شود. علاوه بر تأمین انرژی، یکی از راهکارهای بلندمدت کاهش آلودگی هوا، به­ کارگیری انرژی­ های تجدیدپذیر برای جلوگیری از انتشار آلاینده­ های فسیلی و کنترل فرایند گرمایش زمین از راه انتشار گازهای گلخانه­ ای است که با کاربرد سوخت­ های فسیلی مانند نفت و گاز ارتباط مستقیم دارد.



موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۱/۲۹
روح الله پیــربالائی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی