((( بینش جهانی و الهیّات بین الملل اسلام )))

مطالعات اسلامی روابط بین الملل

((( بینش جهانی و الهیّات بین الملل اسلام )))

مطالعات اسلامی روابط بین الملل

(((  بینش جهانی و الهیّات بین الملل اسلام  )))
این نمابند در برگیرنده مجموعه مطالب علمی است که توسط نگارنده در موضوع های مختلف گردآوری و تدوین شده است. مجموعه مطالب این نماوند در مورد موضوع های مطالعات بین المللی (روابط بین الملل و حقوق بین الملل) و هم چنین شامل مطالب تاریخی و ادبی می باشد.
اینجانب روح الله پیربالائی، دانش پژوه سطح سه حوزه علمیه قم بوده و هم چنین دوره کارشناسی علوم سیاسی را در دانشگاه مفید قم سپری نموده ام. دوره کارشناسی ارشد را در رشته «دیپلماسی و سازمان های بین المللی» در دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه به پایان رسانده و از دانش اساتیدی چون «دکتر محمدجواد ظریف»، «دکتر محمّدکاظم سجادپور»، «دکتر رضا موسی زاده» و «دکتر جمشید ممتاز» بهره مند شدم و هم اکنون هم در دانشگاه تربیت مدرّس تهران، دوره دکترای روابط بین الملل را سپری می کنم.

رایانامه : pirbala@chmail.ir
شماره همراه: 09146469572


آخرین مطالب

۴ مطلب در فروردين ۱۳۹۴ ثبت شده است

 

مقدمه ای بر سیر تاریخی بهره مندی از انرژی

 تاریخ زندگی  بشر را می ­توانیم به سه دوره­ ی کلان تقسیم کنیم. در دوره­ ی اوّل، که دورة سنّت نام گرفته؛ بشر نیازهای خود را از منابع موجود در طبیعت تأمین می­ کرد. در همین چارچوب انسان­ ها در دوران سنّت، نیاز خود به سوخت و انرژی را از منابع طبیعی در دسترس، مانند هیزم، روغن­ های گیاهی و پسماندهای حیوانی تأمین می­ کردند. در دوره­ ی دوّم، با اختراع ماشین بخار توسط جیمز وات در سال 1764 میلادی، جرقه­ ی انقلاب صنعتی در شمال اروپا زده شد و بشر بیش از پیش به انرژی نیازمند شد. در این دوره که می­ توان آن دوران «نوین و مدرن» نامید؛ انسان با تکیه بر نیروی خلاقیّت و نبوغ فکری خود توانست زغال­ سنگ و نفت خام را از دل زمین بیرون بکشد و آن را با تأسیس پالایشگاه­ ها و نیروگاه­ های پیشرفته به گونه­ های مختلف انرژی الکتریکی و مکانیکی و حتّی به انرژی هسته­ ای تبدیل نموده و روند شتابانی را در زندگی خود رقم بزند به­ طوری­ که محیط زیست و زیست بوم خود را در معرض خطر قرار داد.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ فروردين ۹۴ ، ۲۲:۵۹
روح الله پیــربالائی


نظریّه چیست؟ تصویر ذهنی از واقعیّت عینی.

در جهان امروزی هر رشتة علمی، از نظریه­ های مختلفی تشکیل یافته و هر نظریه­ ای هم سه کارکرد اساسی دارد که عبارتند از 1- کارکرد توصیفی 2- کارکرد تبیینی 3- کارکرد تحلیلی. با اینکه از واژه­ ی نظریه، تعریف­ های گوناگونی شده؛ ولی به نظر می­ رسد با بیانی ساده، می توان نظریه را اینگونه تعریف کرد؛ نظریه عبارت است از «تصویر منظّم ذهن از یک پدیده و واقعیّت عینی»؛ به عبارتی وقتی ذهن انسان با پدیده­ های طبیعی (مانند آتشفشان و کسوف) و یا با واقعیّت­ های اجتماعی (از قبیل جشن و جنگ) رو به رو می ­شود و آن پدیده ها را از نزدیک با دقّت مشاهده می­ کند، تصویری از آن پدیده و واقعیت­ ها در خود ایجاد می کند که در ساده­ ترین حالت یک تصویری است که قابلیّت توصیف دارد. تصویر توصیفی، در واقع پاسخی به «چیستی پدیده و یا ماهیّت واقعیّت» است. این تصویر ذهنی می­ تواند در مرحله بعدی کامل­ تر شود و به یک تصویر تبیینی مبدّل گردد؛ به عبارتی به پرسش «چرائی پدیده و یا علّت واقعیّت» پاسخ دهد. در مرحله نهائی، نظریه باز هم می تواند فراگیر شده و یک تصویر تحلیلی از یک پدیده به ما ارائه داده و به پرسش «چگونگی و سازوکار شکل­ گیری یک پدیده» پاسخ دهد و در این مرحله است که یک پژوهشگر می­ تواند اقدام به پیش­ بینی کند. تا زمانی­ که یک دانشمند به سه پرسش اساسی «چیستی، چرائی و چگونگی» در مورد پدیده­ ای پاسخ ندهد، نمی تواند وقوع پدیده ای پیش بینی کند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۷ فروردين ۹۴ ، ۲۰:۴۲
روح الله پیــربالائی

پیشنهاد: نمابند به جای «­­سایت» ؛ نماوند به جای «وبلاگ»

پیشنهاد می شود به جای واژه «وب سایت» و یا «سایت»، از واژه فارسی «نمابند» استفاده شود و به نظر می رسد واژه «تارنما» برای سایت مناسب و روان نیست. هم چنین به نظر می رسد بهتر است به جای واژه «وبلاگ» از واژه «نماوند» استفاده شود.

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۲۲ فروردين ۹۴ ، ۱۸:۴۷
روح الله پیــربالائی

خلاصه کتاب «چارچوب تحلیلی برای بررسی سیاست خارجی  ج . ا. ایران»

فصل اوّل: بحثی نظری در خصوص بررسی سیاست خارجی جوامع در حال نوسازی

پروفسور رمضانی بحث سیاست خارجی ایران را با یک اعتراف دربارة خیزش «انقلاب شناخت» در جمهوری اسلامی شروع می­ کند و نمود بارز این انقلاب شناخت را در سیمای ترجمه و انتشار شمار بی­ سابقه ای از مقاله ها و کتاب های مختلف از زبان های گوناگون خارجی به زبان فارسی می بیند. در ادامه ایشان به وجود خلاء پژوهشی در حوزه سیاست خارجی ایران و ضعف نظریه پردازی در مسائل روابط بین الملل اشاره می کند. هم چنین وی فقدان بررسی روشمند تاریخ دیپلماسی ایران را به عنوان سومین عاملی مطرح می­کند که ایشان را بر آن داشته تا وارد این حوزه مطالعاتی شود.



۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۲ فروردين ۹۴ ، ۱۶:۴۷
روح الله پیــربالائی