((( بینش جهانی و الهیّات بین الملل اسلام )))

مطالعات اسلامی روابط بین الملل

((( بینش جهانی و الهیّات بین الملل اسلام )))

مطالعات اسلامی روابط بین الملل

(((  بینش جهانی و الهیّات بین الملل اسلام  )))
این نمابند در برگیرنده مجموعه مطالب علمی است که توسط نگارنده در موضوع های مختلف گردآوری و تدوین شده است. مجموعه مطالب این نماوند در مورد موضوع های مطالعات بین المللی (روابط بین الملل و حقوق بین الملل) و هم چنین شامل مطالب تاریخی و ادبی می باشد.
اینجانب روح الله پیربالائی، دانش پژوه سطح سه حوزه علمیه قم بوده و هم چنین دوره کارشناسی علوم سیاسی را در دانشگاه مفید قم سپری نموده ام. دوره کارشناسی ارشد را در رشته «دیپلماسی و سازمان های بین المللی» در دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه به پایان رسانده و از دانش اساتیدی چون «دکتر محمدجواد ظریف»، «دکتر محمّدکاظم سجادپور»، «دکتر رضا موسی زاده» و «دکتر جمشید ممتاز» بهره مند شدم و هم اکنون هم در دانشگاه تربیت مدرّس تهران، دوره دکترای روابط بین الملل را سپری می کنم.

رایانامه : pirbala@chmail.ir
شماره همراه: 09146469572


آخرین مطالب

۱ مطلب در آبان ۱۳۹۴ ثبت شده است

آینده­ پژوهی؛ پیش­ بینی و یا پیش­ گوئی

  آیا جهان بشریّت در آستانه­  ظهور موعود (دهه­ آخر غیبت کبری) قرار دارد؟

پیش ­بینی مبتنی بر دانش تجربی و قابلیّت آزمون­ (آزمون پذیری) گزاره­ های علمی است؛ به­ طوری­ که امکان سنجش درستی هر گزاره­ ای در یک آزمون مشاهده ­پذیر وجود دارد ولی پیش­گوئی بر اساس آموزه های وحیانی و یا مکاشفات روحانی و با تکیه بر توان حسّ و دریافت شهودی صورت می­ گیرد. کار پیش­ بینی با مغز و فکر است و پیش­ گوئی نیز با قلب و حسّ ممکن می­ گردد. مشاهده (دیدن) روشی است که در پیش ­بینی از آن استفاده می­ شود و برای پیش­گوئی هم از روش شهود (بینش) بهره گرفته می­ شود. مطالعات آینده­ پژوهانه می­ تواند با استفاده از دو رویکرد پیش­ بینی­ محور و یا پیش ­گویانه صورت گیرد. به عنوان مثال؛ در رویکرد پیش­ بینی­ محور به ظهور موعود آخرالزمان، لازم است که تاریخ و جامعه را به عنوان آزمایشگاه فرضیه ی خود در نظر بگیریم تا امکان آزمون گزاره­ های ارائه­ شده محقق شود چراکه روزگاری در این تاریخ حضرت موسی، حضرت عیسی و حضرت محمّد (ص) به عنوان موعودهای بودند که بشر انتظار ظهور آنها را می­ کشید. از سوی دیگر، در رویکرد پیش ­گویانه به دنبال آن هستیم که با بررسی آیه­ های کتاب­ های مقدّس و روایت­ های پیشوایان ادیان و هم­ چنین یافته ­ها و مکاشفات انسان ­های پیش­گو هم ­چون نوسترا داموس فرانسوی و شاه نعمت­ الله ولی ایرانی، به یک دورنمای فراگیر در مورد رخدادهای پیشرو برسیم.

 از ضرورت غیبت معصوم تا امکان ظهور موعود

بر اساس باور کلامی شیعه، همیشه در بین مردم حجّت الهی وجود دارد. وجود حجّت الهی می­ تواند به صورت حضور پیدای معصوم و یا به صورت غیبت و دور از چشم مردم باشد، امّا اصل این است که امام معصوم و حجت الهی به صورت علنی و آشکار در بین مردم حاضر باشد ولی در صورتی­ که شرایط اقتضاء کند و ضرورت غیبت اقتضاء کند، خداوند متعال برای حفظ حجّت خود از گزند دشمنان، حجت خود را در پرده غیبت حفظ می­ کند تا شرایط و امکان ظهور آن محقق شود. به عبارتی؛ غیبت حجّت خدا موقوف به امر «ضرورت» است و از طرف دیگر، ظهور او وابسته به امر «امکان» می­ باشد چراکه اصل بر این است که امام معصوم (ع) در بین مردم حاضر باشد و امر غیبت یک امر موقت، از باب ضرورت و به خاطر حفظ جان وی از آسیب دشمنان دین خدا است؛ به محض اینکه حداقل زمینه لازم برای ظهور امام غایب فراهم شود، امر ظهور بر اساس قاعده لطف کلام شیعه. محقق خواهد شد.


دریافت

نمودار تحلیلیادامه دارد.

با نظرات خودتان ما را در تکمیل این مطلب یاری نمایید.


PDF دریافت
حجم: 341 کیلوبایت
توضیحات: واکاوی خردورزی راهبردی اهل بیت (علیه السلام)

۴ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۷ آبان ۹۴ ، ۱۱:۰۵
روح الله پیــربالائی